Hamilik Okulu’nda Bu Hafta!

Hamilik Okulu’nda Bu Hafta! post thumbnail

Hamilik Okulu’nda 28 Şubat-4 Mart haftasında, Mesleki Bilinçlendirme Kulübü, Pazarlama Meslek Komisyonu, Finans Meslek Komisyonu ve İnsan ve Yönetim Komisyonu dersleri gerçekleştirildi.

Mesleki Bilinç Kulübü;

Mesleki Bilinç Kulübü’nde bu hafta insanın meslek sahibi olarak mükellefiyetinin ağırlığının ve varlığı anlamlandırma ve insanca dönüştürme görevinin üzerinde durduk. Ardından din kelimesinin kökenlerine indik ve bu kelimenin Arapça anlamlarından biri mükellef olmak olan “eddeyn” kökünden geldiğini öğrendik. İnsanın varlığı insanca dönüştürmek konusunda borçlu olduğunun üzerinde durduk. Her şeye insanca muamele etmemiz gerektiği ve her şeyin tamamlanmamış hallerini tamamlamak üzere kabiliyetimiz ve kapasitemiz ölçüsünde borçlu olduğumuzu öğrendik. Bu anlamda Raci Faruki’nin “İnsan öyle bir varlıktır ki kainatın en ucunda olandan kapasitesi ölçüsünde sorumludur.” sözünün üzerinde durduk. İnsanın acziyeti, kendine yeterli olmaması ve bu acziyetinden gelen hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamasına değinerek devam ettiğimiz dersimizi “Peki o zaman aciz bir varlık için hayatın anlamı ne olabilir?” sorusunu sorarak tamamladık. Bu sorunun cevabı üzerine konuşmaya, öğrenmeye bir sonraki dersimizde devam edeceğiz.

Pazarlama Meslek Komisyonu;


Hamilik Okulu Pazarlama Meslek Komisyonu’nda dönemin ikinci dersinde Mustafa Özkan Bey ile Müşteri Deneyimi konusu ele alındı. Dersimiz “Müşteri deneyimi nedir?” sorusu ile başlayıp, öğrencilerimiz tarafından: memnuniyet, ilgi, kalpleri fethetmek, bağlılık, güven, olumlu etki, tüketici tepkisi, geri bildirim, insan odaklılık ve kişisel marka katkısı cevapları ile devam etti. Sonrasında kahve çekirdeği örneği ile, kahve çekirdekleri emtia olduğunu ve öğütülüp pakete konmasının ardından bir ürün olarak fincanda müşteriye sunulduğuna değinildi. Bu işlemin bir hizmet olduğunu ve bir atmosfer eşliğinde mekanlarda sunulmasının ise bir deneyim olduğu belirtildi. Maya Angelo’nun “İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmazlar.” algısını öğrencilerimize hissettirerek çeşitli deneyim haritaları ve deneyimi ölçmeye yönelik, genel müşteri memnuniyet skoru, CES ve NPS gibi örneklerle dersimiz sonlandı.


Online ortamda gerçekleşen ve öğrencilerimiz tarafından dikkatle takip edilen dersimiz için Mustafa Özkan Bey’e teşekkür ederiz.

Finans Meslek Komisyonu;


Hamilik Okulu Finans Meslek Komisyonu dönemin ikinci dersinde Komisyon Başkanı Sn. Bayram Veli Salur’un anlatımıyla güncel ekonomik koşulları içeren “Piyasa Gelişmeleri” ile “Gerilim Dönemlerinde Yatırım Stratejileri: Ukrayna-Rusya” konuları işlendi. Son gelen enflasyon verisi ile birlikte güncel ekonomik koşulları yorumlayan Sn. Salur, Ukrayna- Rusya savaşı ile politik gerilimin yükseldiği durumda karşılaşılacak riskler ve ülkemizde bulunan enflasyonist ortamda yapılabilecek yatırım stratejilerine ve yatırım aracı seçimindeki olası kriterlere de anlatımında yer verdi.

Vakıf merkezinde gerçekleştirilen ve ilgiyle takip edilen dersimizde öğrencilerimize aktardığı bilgiler için KT Portföy Araştırma Direktörü Sn. Bayram Veli SALUR Beye teşekkür ederiz.

İnsan ve Yönetim Komisyonu;


İnsan ve Yönetim Komisyonunda dönemin ilk dersinde GABORAS Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Buga ile “İnsan ve Kurum Bileşenleriyle Sürdürülebilir Bir İşletme Kurmak” konulu seminer düzenlendi. Derste ahlaki değerlerden uzaklaşmadan iş hayatında var olmayı sürdürebilmekten ve yeni teknolojilerle birlikte karar mekanizmalarının değişiminden bahsedildi. Teknolojinin gelişimiyle birlikte kontrat, mahkeme ve tahkim süreçlerinin otomatize edilme durumu değerlendirildi. Konuğumuz iş hayatında elde ettiği deneyimlerden örnekler vererek, tavsiyelerde bulundu.


Değerli paylaşımları ve keyifli anlatımları için konuğumuz Sn. Ahmet Buga’ya teşekkür ederiz.

Kategoriler: