post thumbnail

Süleyman Gündüz: “Filistin davası bütün insanlığın özgürlük savaşıdır.”

16 Aralık Cumartesi günü Kağıthane Premier Kampüs’te, vakıf merkezimizde İyilik Sağlık Vakfı ile beraber düzenlediğimiz Filistin Konferansı’nda kıymetli Süleyman Gündüz’ü ağırladık.

Konferansımız başlamadan önce Filisitin’de, Gazze’de hayatını kaybeden şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu oldu. Vakfımızın açılış konuşmasının ardından, vakfımız yönetim kurulu başkanı Barbaros Ceylan, hattat Mahmut Şahin’e hediyelerini takdim etti. Vakfımız yönetim kurulu üyesi Süleyman Özdil ise konuşmacımız Süleyman Gündüz’e vakfımız adına hediyelerini takdim etti. Ardından, İyilik Sağlık Vakfı yönetim kurulu başkanı İbrahim Ethem Gören hattat Mahmut Şahin’e 2023 İyilik Sağlık Ödülü’nü takdim etti.

Konferansımızda Kızılay’dan da çok kıymetli katılımcılarımız vardı. Açılış konuşmasının ardından Gazze’nin Refah sınırında yardım götürmek için bulunmuş, Türk Kızılay Uluslararası Programlar ve Operasyonlar Direktörlüğü Ortadoğu Bölge Uzmanı Feras KANKAN’ın bölgede Kızılay’ın çalışmalarını anlattığı konuşmasını dinledik.

Konferans sonrasında gerçekleştirdiğimiz kıymetli Hattat Mahmut Şahin’in sergisinde satışı yapılan Hüsn-i Hat eserlerinden elde edilen geliri ise Kızılay aracılığıyla Gazze’ye bağışladık.

Süleyman Gündüz konuşmasında bugünlerde tek odağımızın Gazze olması, Filistin olması gerektiğinin altını çizdi. “Bugünlerde içinde Gazze geçmeyen tüm cümleler zaiddir.” diyerek Gazze’de yaşanan soykırımı asla aklımızdan çıkarmamız gerektiğini, Filistin’i, Batı Şeria’yı, oradaki kardeşlerimizin 75 yıldır katlandığı bu zulmü asla unutmamız gerektiğini belirtti.

Konuşmasında Bosna Hersek’te yaşanan, 198.000 Boşnak Müslümanın öldürüldüğü soykırıma da değinen Süleyman Gündüz, Aliya İzzetbegoviç’in Bosna’yı 3 devlete ayırma planına nasıl karşı çıktığının altını çizdi. Aliya şöyle söylüyor: “Biz farklılıklarımızı bir zenginlik görüp, birlikte yaşamak umudunu korumak için gerekirse canımızdan vazgeçebiliriz.”

Süleyman Gündüz Aliya’nın bu sözüyle bağladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Bosna Hersek küçük bir toprak parçası değildir, Bosna Hersek bir fikir ve idealdir. Filistin’deki mücadelenin de temel esprisi budur, farklılıklarımızı bir zenginlik görüp birlikte yaşamak umudunun korunması ve ona ulaşmak… İnsanoğlu ve insanla onu yöneten siyaset aklı oturup birlikte konuşmayı beceremediği için çok fazla kan akıtılmış oluyor.”

“Filisin davası sadece Müslümanların mukaddes beldelerini savunması değildir, sadece Filistin’in işgal edilmiş topraklarını geri alma davası değildir, Müslümanların 21. Yüzyılda modern batı karşısında yenilgilerin üzerinde oluşmuş olan izzet ve şereflerini savunma davası değildir. Filistin davası, bütün insanlığın tıpkı Bosna’da olduğu gibi özgürlük savaşıdır. Filistin’in mücadelesi ve savaşı bütün insanlığın eşitlik savaşıdır.”

Kategoriler: