Hamilik Okulu’nda bu hafta, Keşif ve İlham Kulübü, Pazarlama Meslek Komisyonu, Finans Meslek Komisyonu ve İnsan ve Yönetim Komisyonu dersleri gerçekleştirildi.
Keşif ve İlham Kulübü
Bu hafta Keşif ve İlham Kulübü’nde Sn. Mustafa Özkan ile “Kaşifin DNA’sı III: Soru Sorma” konulu dersimizde doğru ve güçlü sorular sormanın formüllerini inceledik. Zamanla kaçınılan bir durum haline gelen soru sorma’nın bir temel kabiliyet olarak
geliştirilmesine yönelik uygulanabilecek egzersizlerden bahsettik. Keşif yolculuğunun başlangıcı niteliğindeki çığır açıcı soruların örnekliğinde soru sormaya farklı açılardan bakış geliştirdik. Yaratıcı sürecin başında kritik katalizör olan sorgulamanın yeri ve önemini kavrarken basit düzeyde “Ne?,…Sebebi Ne?,Neden ve ….. olsaydı ?” sorularıyla yaratıcı süreci hareketlendirmenin önemini anlamlandırdık.
Pazarlama Meslek Komisyonu
Bu hafta Pazarlama Meslek Komisyonu’nda Sn. Talha İmamoğlu ile “Pazarlamada İkna ve Sunum” konusunu ele aldık. “İkna” bir sanat mıdır? yoksa bir bilim midir? sorularını tartışarak dersimize başladık. Ardından iknanın kısayolları olarak gruplandırılan “Azlık, Karşılıkta Bulunma, Otorite, Tutarlılık, Hoşlanma, Toplumsal Kanıt” kavramlarına değinerek her bir kavramı örneklerle açıkladık.

Finans Meslek Komisyonu
Bu hafta Finans Meslek Komisyonu’nda KT Portföy Genel Müdür Yardımcısı Sn. Fuat Bora Doğanay ile Portföy Yönetimi başlıklı dersimizde portföy yönetimi, etkin bir portföy oluşturulması, bir varlığın fiyatı ve olması gereken değeri, blockchain teknolojisi ve kripto paralar gibi çeşitli konular ele alındı.
Portföy yönetimi kısaca; “bütün yumurtaları aynı sepete koymama” yaklaşımıdır. Portföy yönetim şirketlerinin faaliyet konusu olan bu kavram; mevzuatın ve içtüzüğün izin verdiği sınırlar dahilinde, portföye varlık (hisse senedi, kira sertifikası gibi yatırım araçları) alınıp satılması ve bu varlıkların getirilerinin (kâr payı gibi) tahsil edilmesi faaliyetleridir. Varlıkların alınıp satılması kararlarına dayanak teşkil eden her türlü araştırma ve analiz gibi faaliyetler de portföy yönetiminin kapsamına girer.
Kendi varlıklarını değerlendiren ve literatürde portföy büyüklüğü baz alınarak ‘küçük yatırımcı’ olarak nitelendirilen bireysel yatırımcılar için portföy yönetimi ise; kişilerin kendi katlanabilecekleri risk seviyelerini göz önüne alarak, ellerinde bulundurdukları varlıkların belirli yüzdelerle çeşitli yatırım araçlarına dağıtılması faaliyetidir.